Somohardjo: Nonchalance gedrag heeft CHS de das omgedaan

Hof van Justitie oordeeltPartijvoorzitter van de PL, Paul Somohardjo geeft Dagblad Suriname te kennen dat het nonchalant gedrag van het CHS hem de das heeft omgedraaid. Hij is er echt benieuwd naar wat hun volgende stap zal zijn. Somohardjo is ook reuze benieuwd of de dwangsom van SRD 500.000 betaald zal worden door een kapitaalkrachtige gesponsorde NDP’er. Maar de politicus legt de nadruk op dat het niet om het bedrag gaat, maar om invulling geven van het vonnis. ‘Het gaat om het principe van het naleven van het recht. Dat vonnissen niet genegeerd worden, anders is het hek van de dam. Dan zal geen enkel vonnis meer gerespecteerd worden.’
Somohardjo deelt openhartig mee, echt blij te zijn dat het Hof, het CHS dwingt om tot uitvoering van het vonnis over te gaan. ‘Een hoger gerecht dan het Hof hebben we niet.’ Hij is enorm opgelucht dat de rechtstaat nog in leven is en dat hij deze ook kan beleven. Indien het CHS daadwerkelijk overgaat tot uitvoering geven van het vonnis zijn de overlopers Sapoen en Chitan parlementariër af. Op hun plaats komt Prem Sardjoe in Saramacca van de NPS als parlementariër binnen en in Wanica schuift de VHP kandidaat Barkat Mohabali door als assembleelid. Volgens Somohardjo is dit beslist geen nieuwigheid voor hem. Hij beschouwt Sapoen en Chitan al lang als niet-parlementariërs. Enkele weken geleden is al een afscheidsfeest gehouden voor Sapoen te Dessa in Wanica.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!