Rashied Doekhie: ‘Deze regering gaat nooit naar huis’

NDP-topper en assembleelid Rashied Doekhie gelooft er helemaal niet in dat de protestdemonstraties die gisteren ook gaande waren, erin zullen resulteren dat regering Bouterse zijn biezen pakt en opstapt. ‘Wel, deze regering gaat nooit naar huis’, zei hij tegenover Dagblad Suriname. Volgens Doekhie hebben de protestdemonstraties slechts als doel om te proberen de regering de pas af te snijden en zijn die niet zozeer gebaseerd op de zogeheten slechte sociaal economische situatie in het land.
Doekhie zegt dat het om dezelfde mensen gaat die 20 tot 30 jaren gefaald hebben het land goed op sporen te helpen brengen. Het betreft de oppositionele partijen, waarvan de achterban nimmer op Bouterse heeft gestemd. Doekhie zegt dat er sprake is van enige verlichting en opluchting in het land, gelet op de goedkeuring van de IMF-lening. De salarissen en sociale uitkeringen aan het eind van de maand zijn gegarandeerd. Doekhie die beslist geen goed woord heeft voor de oppositie, legt de nadruk op dat zij slechts middels protestmanifestaties proberen om aan de macht te komen, omdat zij zich er bewust van zijn dat ze bij eventuele vrije, geheime en algemene verkiezingen faliekant door het volk afgewezen zullen worden, als bij de laatstgehouden verkiezingen en de verkiezingen in 2010. ‘Ze zijn tot 2 keren toe weggejaagd door het volk.’
Volgens Doekhie moet niet vergeten worden dat dezelfde personen die proberen om de regering naar huis te sturen, miljoenen aan verdragsmiddelen hebben verkwanseld. ‘En het volk kent al deze dingen ook. De kwakzalvers weten dat er een wereldcrisis heerst nu, de prijs van olie en goud zijn gedaald. Toch gaan ze door met hun protestmanifestaties’, aldus Doekhie, die al deze protesten niet toeschrijft aan het falend beleid van deze regering, maar het ziet als een politieke stunt om zelf aan de macht te komen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!