Onderwater Cultureel Erfgoed beheer in Suriname

Dharwiendre Rambharosa  tijdens zijn optreden als spreker bij de lezing over onderwater cultureel erfgoed van Suriname
Dharwiendre Rambharosa tijdens zijn optreden als spreker bij de lezing over onderwater cultureel erfgoed van Suriname
Onder auspiciën van het Directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur hebben de internationaal opererende onderwaterarcheoloog Martij Manders uit Nederland en de archeologie studenten Guno Phagu en Dharwiendre Rambharosa die werken aan hun bachelor scriptie, een lezing verzorgd in de University Guesthouse aan de Leysweg. Phagu onderzoekt de waarde van cultureel erfgoed in het Professor Van Blommenstein Stuwmeer. Rambharosa doet onderzoek naar materiele resten uit de Tweede Wereldoorlog, gerelateerd aan de Amerikaanse maritieme defensie, die nog te vinden zijn in Suriname. De lezing werd georganiseerd door de Archeologische Dienst met medewerking van de Faculteit Humaniora. De lezing was bedoeld als forum voor het doen van voorstellen voor de uitvoering van een samenhangend onderwater cultureel erfgoedbeleid voor ons land.

error: Kopiëren mag niet!