Epilepsie aanval reden neersteken oom

Het feit dat de verdachte Mansoor G. een epilepsie aanval kreeg en als gevolg van het verlies van zijn bewustzijnsvermogen niet wist wat hij deed, is de reden waarom hij zijn deels verlamde oom op 19 juli 2015 heeft neergestoken. Tot deze conclusie kwam raadsman Kries Bhoendie donderdag bij het houden van zijn pleidooi. Bhoendie voerde aan dat het psychologisch rapport in deze zaak duidelijk aangeeft dat de verdachte een defect in zijn hersenen heeft en als gevolg hiervan bij epilepsie aanvallen niet weet wat hij precies doet. Volgens Bhoendie moet Mansoor niet voor 2 ½ jaar, zoals het OM heeft voorgesteld, worden ingesloten, maar juist psychologische begeleiding krijgen en onder medicatie moet worden geplaatst. Mansoor zou zijn deels verlamde bejaarde oom met een mes diverse keren hebben gestoken. Volgens het slachtoffer was hij die bewuste dag onderweg naar de winkel toen Mansoor hem zonder enige reden enkele messteken toebracht. Na zijn daad liet de verdachte het mes op de grond vallen en liep zelf weg. Het slachtoffer verklaarde eerder dat hij plotseling werd aangevallen door zijn neefje. Hij kon geen weerstand bieden, omdat hij deels verlamd is. Ook heeft de verdachte hem vaker mishandeld. Een buurmeisje zag de verdachte weglopen na het feit. In tegenstelling tot de advocaat, ontkent Mansoor het strafbaar feit te hebben gepleegd en vindt hij dat hij onnodig wordt bezwaard. Het psychiatrische rapport geeft aan dat de verdachte een gebrekkige ontwikkeling heeft. Verder heeft hij geen psychische stoornissen en kan het feit hem volledig aangerekend worden. Mansoor vertelde eerder aan de rechter dat sinds zijn opsluiting hij steeds door zijn celgenoten wordt aangevallen. Zijn kleren worden van zijn lijf getrokken, terwijl zijn overige kleding ook door de celgenoot wordt gestolen. De situatie is volgens Mansoor bijzonder verergerd en heeft een celgenoot hem dusdanig zwaar mishandeld, dat hij een barstwond aan zijn hoofd heeft overgehouden. Deze zaak wordt op 7 juli verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!