Brahim: financiering projectvoorbereiding AMC rond

Antoine Brahim
Antoine Brahim
We hebben er volgens Antoine Brahim, algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), lang op moeten wachten maar nu schijnt de bal wel aan het rollen te zijn gekomen. De financiering van de projectvoorbereiding van het felbegeerde Academisch Medisch Centrum (AMC) project is een issue geweest maar is nu volgens Brahim eindelijk rond. “Juist nu in deze tijd waarin het extra moeilijk is maar dit komt ook vanwege de extra bijdrage die wij als land hebben gekregen van de Islamic Development Bank (IsDB). Op dit moment hoeft de Surinaamse overheid maar met US$ 3.5 miljoen in te komen”, zegt de directeur. Eerder was dit bedrag 13 miljoen. Aangezien hij in een sfeer van optimisme is opgevoed, gaat Brahim ervan uit dat deze maand nog het startsein gegeven kan worden voor de voorbereidingen tot de bouw. Brahim merkt op dat de eerste voorbereidingen de aanbestedingen betreffen. “Er zullen eerst openbare aanbestedingen gehouden worden en dit vergt tijd maar we denken dat we met de ‘instandhouding’ al over een half jaar kunnen beginnen”. De instandhouding is het gedeelte waar de staat Suriname in moet komen en omvat de renovatie van het beddenhuis, de intensive care unit en de operatiekamers. Aan de Flu straat moet het grote project, de ‘nieuwbouw’ komen te staan. De leningsovereenkomst met de IsDB werd reeds is in juli 2014 getekend. De bank stelt US$ 76 miljoen beschikbaar voor de bouw van het AMC.

error: Kopiëren mag niet!