Mike Tyson in Suriname

Mike Tyson in actie tegen Evander Holyfield, de partij waarin Tyson het oor van de tegenstander beet
Mike Tyson in actie tegen Evander Holyfield, de partij waarin Tyson het oor van de tegenstander beet
Als alles goed zit, moet de bekende bokser Mike Tyson gisteravond in Suriname zijn gearriveerd. Hij is er in verband met een documentaire van de Amerikaanse filmproducent HBO over vogels. Veel van hun bezoek is niet bekend. Samen met hem moet ook Tyrone Spong gekomen zijn. Ze trekken ook het binnenland in. Spong is momenteel profbokser, het oud beroep van Tyson.
Tyson, die op 30 juni 50 jaar wordt, is een voormalige bokskampioen. Op 20-jarig leeftijd won hij drie bokstitels (WBA, IBF en WBC), de jongste persoon tot nu toe die dat ooit gedaan heeft. Echter, in 1996 verloor hij zijn WBA-titel aan Evander Holyfield. In de 11de ronde van deze partij beet hij ook het oor van Holyfield af. In 2002 verloor hij op 35-jarige leeftijd een titelgevecht van Lennox Lewis. In 2003 werd hij failliet verklaard, ondanks hij US$ 300 miljoen aan geld gebokst had in zijn carrière.

error: Kopiëren mag niet!