Wilson Balansi gaat uitdaging aan tegen Fernando Ghoerahoe

1 Balansi 1
1 Balansi 2
1 Balansi 3
1 Balansi 4Het Internationaal Worstelgala 2016 van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF) wordt gehouden op zondag 12 juni aanstaande. De hoofdwedstrijd gaat tussen onze Surinaamse reus Donovan Dongo en de Iraniër Mansour Sedaghet Mogadam. Intussen heeft de SWF ook nog een aantal andere interessante partijen kunnen arrangeren. De meeste aandacht zal hierbij gaan naar de partij tussen de Surinaamse zwaargewicht kampioen Fernando Ghoerahoe van WV Meerzorg en Wilson Balansi van SNL Tamanoewa. Balansi heeft in het verleden geworsteld, maar stapte naderhand over naar gewichtheffen. De comeback van zijn collega gewichtheffer motiveerde hem om ook terug te keren op de worstelmat. Ghoerahoe is naast onze zwaargewicht kampioen, ook de worstelaar die het beste traint en passie heeft voor de sport. Aan ervaring heeft Ghoerahoe niets te klagen, terwijl Balansi qua kracht een beetje voordeel heeft. Op dit moment trainen beide atleten vrijwel elke dag met de bondstrainers Michel Nathoe en Iwan Muntslag.
Jhinno versus Smith
Naast deze toppartij zijn er meer interessante wedstrijden op programma. De matchmaking die ontstond via een uitdaging op Facebook is die tussen Sharwien Jhinno van Hind-Keserie uit Nickerie en Brian Smith van WV Meerzorg. In 2014 kwamen deze twee zwaargewichten als jeugdigen tegen elkaar uit in Nickerie. Toen won Jhinno van Smith. Intussen zijn de worstelaars 2 jaar verder en uitgegroeid tot topworstelaars. Bij de afgelopen nationale kampioenschappen werd Jhinno kampioen in de klasse -96kg, terwijl Smith semikampioen werd in de klasse -125kg. Een maand voor dit toernooi daagde Smith op Facebook Jhinno uit. Deze aarzelde geen moment en ging de uitdaging aan.
Ramcharan versus Punwasi
Een andere interessante match is die tussen een van de beste worstelaars van Suriname, Widesh Ramcharan van Hind-Keserie en Arwiendh Punwasi van Tatami. International Ramcharan worstelde afgelopen NK een klasse hoger en werd kampioen in de klasse -74kg. Punwasi, die pas zijn intrede heeft gedaan in de worstelwereld, werd binnen korte tijd nationaal kampioen in de gewichtsklasse -64kg. Intussen zijn beide worstelaars op een gewicht van 69kg en deze wedstrijd zal uitmaken wie de beste worstelaar is in deze klasse.
Willems versus Mohan
Wie is de beste jeugdworstelaar van Suriname. Tijdens de nationale kampioenschappen 2015 won Micha Willems van Tatami overtuigend van Akshay Mohan van Jai Hind Nickerie. Tot deze wedstrijd had international Mohan nog nooit een partij verloren. Het verlies tegen collega international Willems kwam verrassend voor hem en daarom pakte hij de rematch met beide handen op. Zowel Mohan als Willems trainen keihard om de titel van beste jeugdworstelaar te dragen.
Naast deze hoofdpartijen zijn er nog zeker 10 interessante partijen, die de Anthony Nesty Sporthal op haar grondvesten zal doen schudden. De wedstrijden op zondag 12 juni beginnen om 14.00 uur. Een kaart kost SRD 25, vrouwen betalen SRD 15 en kinderen tot 10 jaar hebben vrije toegang.

error: Kopiëren mag niet!