NPS zal geen rekening meer houden met Venetiaan

Binnen de Nationale Partij Suriname (NPS) gaan er stemmen op om nu en in de toekomst geen rekening meer te houden met Runaldo Ronald Venetiaan, de oud-voorzitter van de partij en driemaal president van de Republiek Suriname. Uit bewondering, dankbaarheid en respect heeft de partij steeds rekening gehouden met het karakter en persoonlijke standpunten van Venetiaan. ‘Hij heeft er nooit aan meegewerkt wanneer men hem wilde eren of bejubelen vanwege de vele gouden diensten die hij de NPS, het landen en volk bewezen heeft.’
Vene, zoals hij liefkozend wordt genoemd, zal op 18 juni zijn 80ste geboortedag herdenken. Er gaan bij de NPS stemmen op om de verdienstelijke oud-voorzitter op gepaste wijze te eren. Maar hem kennende, wordt gevreesd dat hij een feest of eerbetuiging zal afslaan.
Groot volksfeest
Secretaris Arnold Kruisland van het NPS Congresbestuur heeft Venetiaan vanaf dag één bij de NPS meegemaakt. Hij kent zijn luim. Hij heeft geschenken en lofbetuigingen steevast tegengewerkt. Als voorbeeld wordt aangehaald, dat toen hij president af was en hij geen auto had, men hem een auto cadeau wilde maken. Hij weigerde pertinent. Dat deed hij niet omdat het een tweedehands voertuig was, dat er niet al te geweldig uitzag. Volgens zijn trouwe kameraden hield hij zich aan het principe dat hij zich niet inzet voor de NPS en Suriname om er beter van te worden.
‘Venetiaan mag zeggen wat hij wil, hij is geen voorzitter meer. Het tegenwerken van een ode aan hem kan hij nu niet meer dwarsbomen. Willen of niet, als enkeling heeft hij in deze niets te bepalen. Als hij mocht wegblijven op het feest dat de NPS voor hem in petto heeft, mag hij wegblijven. Dat zal de pret niet drukken. Indien nodig zal de grote massa marcheren naar zijn huis, of naar (Para) Republiek als hij voornemens heeft om zoals gewoonlijk daar te gaan dokken.’
Venetiaan wordt aangemaand om vaart te zetten achter het schrijven en de publicatie van zijn memoires om Suriname te laten putten uit zijn rijke kennis en ervaring.
Bouterse moet niet durven
Militante leden van de NPS zeggen dat de gewetenloze Bouterse en zijn kliek niet moeten durven om Venetiaan met zijn tien schone vingers, onbesproken gedrag en rein geweten te decoreren of anderszins te huldigen. De respectloze en misdadige wijze waarop Venetiaan door het slijk werd gehaald en vernederd werd, is een nationale schande. ‘Vandaag eisen Bouterse en zijn incrowd dat wij de NDP-voorman respecteren die de ergste misdaden heeft gepleegd die wij in Suriname kennen.’

error: Kopiëren mag niet!