Oppositie ziet teveel onduidelijkheden in herstelplan

Assembleelid William Waidoe (PL) uitte gisteren duidelijk zijn teleurstelling in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de politicus miste hij de president van het land in het parlement, die het volk moed moest komen inspreken en haar moest inspireren om het land weer te helpen opbouwen. Echter zag hij slechts de NDP-voorzitter, die wederom niets anders kwam doen dan wederom de schuld in de schoenen van anderen schuiven. “Wat ik hier zie, is de NDP-voorzitter. Niet de president!”, stelde Waidoe. De politicus benadrukte dat hij uit het herstelplan van de regering niet concreet kan halen hoe de verdiencapaciteit en de productie in het land vergroot zal worden. Ook Krishna Mathoera van de VHP kon de logica niet zien dat het staatshoofd dezelfde Gillmore Hoefdraad, die volgens haar een desastreus monetair beleid bij de Centrale Bank van Suriname heeft gevoerd, nu in een andere functie wederom als de persoon heeft aangewezen, die in hoedanigheid van minister van Financiën het land uit de financiële crisis moet halen.
Dew Sharman benadrukte dat hij niet moet ontkennen dat hij ook enige animositeit in het betoog van het staatshoofd heeft gevoeld. “Deze toon en wijze van praten is een president onwaardig. Te meer dat wij in een crisis zitten en het volk wat ommekeer verwacht, slaat de president de toon aan waar wij ons niet mee kunnen verenigen.” Sharman vroeg de regering of zij reeds uitgecalculeerd heeft hoe de nog in te voeren belastingmaatregelen de armoede verder zal opstuwen. Voor hem is het belangrijk aan te geven welk vangnet er gevonden kan worden.
FR

error: Kopiëren mag niet!