Gajadien: “De president houdt bewust de samenleving voor de gek”

Assembleelid Asis Gajadien is ervan overtuigd dat president Desi Bouterse de samenleving bewust voor de gek houdt. Volgens de politicus leeft het staatshoofd in een omgekeerde wereld en doet hij juist het tegengestelde van zaken die hij belooft. Zo is de wisselkoers, zoals eerder beloof, niet omlaag gebracht, maar juist verhoogd. Ook bij de verhoging van de energietarieven heeft het staatshoofd volgens hem aangegeven dat hij deze aanhoudt, terwijl hij dit bewust niet had gedaan. “Terwijl de president op 12 mei aangeeft dat hij de stroomtarieven gaat aanhouden, had hij reeds een akkoord getekend met Lagarde van het IMF. Dus hij heeft de samenleving bewust laten denken dat de tarieven zouden worden aangehouden, terwijl dat nooit het geval was”, stelde Gajadien gisteren in De Nationale Assemblee. Volgens de politicus zorgt dit ervoor dat mensen in de samenleving steeds het geloof in de regering verliezen. Hij benadrukte dat het staatshoofd het verlies van geloof echter vertaalt als te zijn een bedreiging. “Wij gaan geen herstel kunnen bewerkstelligen als er geen geloof en vertrouwen is in het bestuur.” Gajadien benadrukte dat indien de president daadwerkelijk herstel van de economie wil hebben, hij sowieso zijn gedrag en toon zal moeten wijzigen.
FR

error: Kopiëren mag niet!