“Nickeriaans volk misleid door pagla koeta”

Volgens VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien is het Nickeriaanse volk bij de afgelopen verkiezingen flink misleid. “Door de massamedia en een ‘pagla koeta’ (red….Rashied Doekhie)”, die flink gelogen hebben. Er is zoveel beloofd aan Nickerianen, maar niets gerealiseerd. Het geld is gewoon opgesoupeerd door de machthebbers”, zei Gajadien. “Nu er geen geld meer is, is de regering nu bezig geld te halen uit de zak van de bevolking middels verhogingen van belastingen, elektriciteits-, brandstof- en goederenprijzen.” Volgens de parlementariër hebben Nickerianen door de grote opkomst bewezen verandering te willen. “Dit is de eerste VHP-massameeting en jullie zijn massaal opgekomen. Bouterse go home”, zei Gajadien.
Ook de parlementariërs van de VHP uit Nickerie, Djoties Jagernath en Jitendra Kalloe, kwamen aan het woord. Jagernath gaf aan dat mensen voor de gek zijn gehouden met de basiszorgverzekering. Kalloe uitte zijn bezorgdheid over de rijstsector, die bijna aan de afgrond is geraakt. Het PL DNA-lid William Waidoe vroeg zich ook af waar het geld is gegaan. Hij zei dat er geen sprake is van wereldcrises, maar eerder van het leegroven van de staatskas. “Toen de brandstofprijs op de wereldmarkt rond de US$ 35 was, betaalden we SRD 4,80 voor een liter in Suriname. Nu is de wereldmarktprijs US$ 50 en daarboven. Wat gaan we straks aan de pomp betalen en gaat de bevolking dat kunnen betalen?”, vroeg Waidoe zich af. Hij riep op om een eenheid te vormen en de huidige ‘ratten’ weg te jagen.

error: Kopiëren mag niet!