Hooghart: “Unu kang njang pina wang tu dey”

“No go nanga deng farizeeër. Luister niet naar die farizeeërs. Unu kang njang pina wang tu dey””, zei CLO-topman en NDP-parlementariër Ronald Hooghart tijdens de Kon Makandra & Informatie Meeting van de Nationale Democratische Partij (NDP). Hooghart verwees naar 2000 jaar geleden toen Jezus ook door misleiding van de toenmalige farizeeërs werd gekruisigd. Hetzelfde ziet hij de oppositie of wel de V7 doen door het volk tegen president Desi Bouterse aan te sturen. “Te now de wi ai aksie vergiffenis. Mi begi unu, unu arki suma unu wani, ma no arki deng farizeer”. Volgens de CLO-topman is de kans groot dat indien het volk de ondersteuning geeft aan de oppositiepartijen, of wel’V7’, het land dan zeven presidenten zal krijgen. Deze partijen komen volgens hem steeds met een heleboel redenen om het land over te nemen. Hooghart verwees naar de periode 1993 en 1996 waar volgens hem 90% van de arbeidsklasse onder de armoedegrens leefde. Als het volk nu dezelfde fout maakt om Desi Bouterse af te zetten, zal zij volgens hem over 2000 jaar wederom vergiffenis moeten vragen. Hooghart benadrukte dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in het leven is geroepen om landen met financiële problemen te helpen. Nu Suriname ook contributie betaalt, vindt hij het daarom terecht dat wij inderdaad bij deze instelling zijn geweest. “Deng mang ai leri yu dat a no bung. Ma te yu de na nowtu, fa yu go lenig a nowtu?”

error: Kopiëren mag niet!