“Ik heb het niet opzettelijk gedaan”

“Ik heb het niet opzettelijk gedaan. Ik heb ze gewoon niet gezien, anders zou ik zeker hebben afgeremd”, zei de verdachte Damian H. donderdag aan kantonrechter Danielle Karamatali. Damian moet zich voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij op 25 januari 2016 twee personen op een bromfiets aan de Zwartenhovenbrugstraat heeft aangereden en deze in hulpeloze toestand heeft achtergelaten. Hij had geen rijbewijs. Opmerkelijk op de strafzitting was dat Damian 20 minuten lang telkens hetzelfde verhaal aan de rechter vertelde. Volgens hem was hij gelijk na de aanrijding doorgereden, omdat hij niemand, behalve de bromfiets, op de grond zag liggen. De brommer sleepte hij met zijn auto mee tot aan de Gravenbergstraat alwaar hij door een omstander werd klemgereden. Hij vluchtte weg, maar kon enkele dagen later niet meer met de gedachte leven dat hij mensen had aangereden en deze in hulpeloze toestand had achtergelaten. Vandaar dat hij zich zelf bij de politie heeft aangemeld. Met tranende ogen betuigde de verdachte telkens spijt van zijn handelen en gaf aan dat hij indien mogelijk al zijn bezittingen zou verkopen om de slachtoffers tegemoet te komen. Een van de slachtoffers, R.F, zei tijdens zijn getuigenverhoor dat hij door de aanrijding nu al maanden niet in staat is te werken. Bovendien moet hij zich middels een kruk voortbewegen. Op 23 juni komt een strafvoorstel van het OM.
FR

error: Kopiëren mag niet!