SWM-woordvoerder: “Aanpassing tarieven geen verrassing”

De aanpassing van de tarieven van water bij de Surinaamse Waterleiding Maatschappij zou volgens Edmund Blufpand, SWM-woordvoerder, geen verrassing moeten zijn. ‘Het was al aangekondigd dat de tarieven zouden worden aangepast. De tarieven zouden in april wederom met 20% worden aangepast. Ergens eind van het jaar worden de tarieven voor het laatst aangepast. Dit is door minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen toentertijd ook aangegeven. Het is gewoon de uitvoering van wat was aangegeven”, stelt Blufpand in gesprek met Dagblad Suriname. Afgelopen maandag kon de voorlichting van de SWM niet bevestigen dat de watertarieven waren verhoogd. Men gaf de krant toen te kennen van niets op de hoogte te zijn. Achteraf blijkt dat de tarieven op maandag 23 mei waren ingegaan en dat de informatie van de krant hard was.
De ingegane tariefsaanpassing biedt de klant aan het eind van de maand mei een aangepaste rekening welke 20% hoger is dan de maand ervoor. “Het verschil is ook niet groot. Iemand die bijvoorbeeld alleen het vastrecht van SRD 10.80 betaalde, betaalt nu SRD 13 per maand. Alleen de mensen die nu veel verbruiken, zullen meer betalen. Wij proberen op zo een manier ook mensen bewust te maken om zuinig te zijn met water”, stelt Blufpand.
‘Deze maatregel is in lijn met het beleid van de regering om de subsidie bij de SWM af te bouwen. SWM moet financieel gezond gemaakt worden, zodat het staatsbedrijf op eigen kracht de nodige investeringen in de watersector kan plegen.’

Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!