Datsun neemt tientallen dienstwagens SBB in beslag

2 Front Datsun
Datsun neemt tientallen dienstwagens SBB in beslagDatsun Suriname NV heeft woensdag tientallen voertuigen van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht Suriname (SBB) in beslag genomen. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) moest de autoleverancier nog ruim USD 2 miljoen betalen. Onderhandelingen mochten niet baten en belandde deze zaak op het bord van de rechter die op zijn beurt Datsun alle mogelijkheden verleende om de verkochte voertuigen terug te nemen. Enkele maanden geleden gaf RGB-minister Steven Relyveld reeds te kennen dat het ministerie ‘on speaking terms’ was met de leverancier. De bewindsman was toen bezig mogelijkheden te bekijken om de extra voertuigen van SBB door te verkopen, aangezien het ministerie de gelden gewoon niet had. Echter kon dit pas plaatsvinden, wanneer het verschuldigde bedrag zou zijn betaald. De voertuigen werden onder het bewind van ex-SBB-directeur Pearl Jules aangeschaft. Tegen hem en enkele ex-directieleden loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke malversaties binnen het bedrijf. Het wegnemen van de voertuigen betekent dat de manschappen van SBB weinig tot geen controle meer op het veld zullen kunnen verrichten. Ook zal de SBB hierdoor inkomsten mislopen. Directeur van Datsun Suriname is ex-RGB-minister Michael Jong Tjien Fa.
FR

error: Kopiëren mag niet!