DOE staat achter verhoging stroomtarieven: “Ook ik ga dat offer moeten brengen”

Doe staat achter verhoging stroomtarievenMarlyn Aaron-Denz, ondervoorzitter van de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE), meent evenals de partijvoorzitter Carl Breeveld dat de verhoging van stroomtarieven een stap in de goede richting is om Suriname gezond te maken. Op een vraag van Dagblad Suriname of het nu wel het moment is om de verhoging door te voeren, gezien de enorme devaluatie en de prijsinflatie, zegt Aaron dat ‘niemand het juiste moment kent waarop je iets moet doen’. “Dat hebben ze waarschijnlijk al die jaren gezegd. ‘Dit is niet het juiste moment’, totdat je op het punt komt waarbij je het niet meer kan uitstellen. Het is niet dat ik ongevoelig ben, want ik sta niet buiten de bevolking, ook ik ga dat offer moeten brengen. Laat dat duidelijk zijn.” Volgens Aaron gaan mensen hun gebruik moeten leren managen. Ze moeten leren om oplossingsgericht te gaan denken. “Je kunt niet als je een operatie moet doen, zeggen dat je het niet gaat doen”, stelt dit DOE-lid. Volgens haar blijkt uit de uitspraak van Armand Zunder overigens dat de vakbeweging het er niet oneens mee is dat de tarieven worden aangepast. “Ze zijn het er wel oneens mee hoe het gebeurt en daarover moet je volgens haar kunnen praten. Doen we het nooit, dan gaat Suriname niet ontwikkeld worden, want voor ontwikkeling heb je energie nodig. Dit is een stukje eerlijkheid welke gedeeld moet worden met het volk”, aldus Aaron. De verhoging had volgens haar in feite verspreid over 30 jaar uitgevoerd moeten zijn. Zij is het er hoe dan ook wel mee eens dat mensen waar nodig ondersteund moeten worden.

error: Kopiëren mag niet!