Onderwijsinspecteurs staken: “Geen vervoer en geen benzine”

Onderwijsinspecteurs stakenDe Bond van Inspecteurs bij Onderwijs (BIO) is sinds vrijdag in actie. De verhitte actievoerenden geven aan dat de actie zal voortduren totdat de inspecteurs tenminste weer over een geschikte werkruimte beschikken en de Onderwijsminister, Robert Peneux, hen formeel te woord staat. Al maanden zijn zij vanwege de schade aan het Minowc-hoofdgebouw van een werkruimte verstoken. Desondanks hebben ze steeds hun werk gedaan. Nu was hen toegezegd dat er vervoer beschikbaar zou zijn voor de inspecteurs om scholen te bezoeken, alsook benzine. “Maar ook dit bleek uiteindelijk niet mogelijk”, zegt bondsvoorzitter Diana Gaddum-Riedewald. Dit was volgens haar de druppel die de emmer bij de leden van de bond heeft doen overlopen. De inspecteurs verwijten de Onderwijsminister een slecht communicatiebeleid naar hen toe te voeren. Maandag hebben de inspecteurs dan ook een brief aangeboden aan de minister, waarin zij hun grieven voorleggen en vragen om een persoonlijk onderhoud. Aangezien de minister ziek was, heeft de directeur van Onderwijs, Natasha Bennanon, de brief in ontvangst genomen. Zij deed de toezegging dat reeds woensdag begonnen zal worden met het gereedmaken van een geschikte werkruimte voor de inspecteurs. Zoals bekend is men nu nog midden in het proces van renovatie van het Minowc-gebouw aan de Kaffiludistraat. Een kopie van de brief is afgegeven bij het kabinet van de president. De bond vraagt al maanden om een onderhoud met de minister om onder andere ook te praten over hun positionering en hun pensioengrondslag, maar tot nu toe is zij hiervoor niet uitgenodigd. De minister heeft wel terloops op de gang aan de inspecteurs gezegd dat hun zaken in orde komen, zegt Gaddum, maar formeel is hen niets meegedeeld. De bondsleden hebben nu het gevoel dat de minister zich eerder met andere zaken wenst bezig te houden dan met het personeel. De inspecteurs hopen dat er gauw een oplossing komt voor hun problemen, vooral gezien het feit dat de nieuwe inschrijvingen van vierjarigen voor het schooljaar 2016-2017 voor de deur zijn. Dit is de reden waarom de inspecteurs nu reeds aan de bel trekken. De minister moet volgens Gaddum nu zaken op orde stellen.

error: Kopiëren mag niet!