Gajadien sluit mogelijkheid twee lijsten verkiezing VHP niet uit

Gajadien sluit mogelijkheid twee lijsten verkiezing VHP niet uitOp 3 juli 2016 zal er binnen de Verenigde Hervormingspartij (VHP) een nieuw hoofdbestuur worden gekozen. Tevens zal er een nieuw congresbestuur en besturen van andere organen van de partij, zoals de Adviesraad, Jongerenraad, Kennisinstituut ect., worden gekozen. Op dit ogenblik vinden er tussen diverse actoren van de partij onderlinge gesprekken plaats. Het kan volgens VHP-topper Asiskumar Gajadien zijn dat deze gesprekken zullen uitmonden in twee kandidatenlijsten voor de verkiezingen. “Het kan ook resulteren in één lijst”, stelt Gajaden.
De politicus vindt dat er reeds enkele jaren een transformatieproces is ingezet binnen de VHP. Hij meent dat dat dit transformatieproces gestalte krijgt. Het nieuwe hoofdbestuur zal daarom meer moeten appelleren aan de achterban van de VHP. Om dat te bereiken, ziet Gajadien al dat de voorzitter van de partij, Chan Santokhi, zich beijvert om personen die bereid zijn hun krachten te geven, te spreken. “Vooralsnog is er ondersteuning aan Santokhi verleend om de partij te mogen leiden, ook in de nieuwe constellatie, maar niet ten koste van alles. Diverse personen hebben de voorzitter voorgehouden dat er vernieuwingen in de structuren moeten plaatsvinden. Verandering in de zin van doorstroming en verdere verjonging”, stelt Gajadien.
Gajadien reageerde niet concreet of hij ambities heeft voor de voorittersstoel. Volgens hem hangt het totaal af van de gesprekken die momenteel plaatsvinden. “Als de structuren hun behoefte aangeven, zal het uitwijzen als ik ambitie heb”, stelt Gajadien. Daar Gajadien ook praat over draagvlak, moet ook in herinnering moeten worden gebracht wat de resultaten waren van de afgelopen landelijke verkiezingen op 25 mei 2015. Gajadien haalde 749 stemmen in het district Wanica, terwijl Santokhi 17.983 stemmen haalde. Benadrukt moet worden dat er stemadvies was gegeven ten faveure van Santokhi.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!