Hoger beroep CHS met veel spoed op rol

Hoger beroep CHS met veel spoed op de rolOp maandag 23 mei 2016 dient het hoger beroep, dat het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft ingesteld in de zaak, waarbij deze instantie veroordeeld werd door de kortgedingrechter om te voorzien in de vacatures vanwege de terugroeping van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Volgens Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), is het uniek in Suriname dat een zaak in hoger beroep binnen twee weken op de rol wordt gebracht.
Somohardjo stelt dat gevraagd wordt om opschorting van het vonnis, niet vernietiging ervan. “Dit betekent dat het vonnis blijft, totdat de zaak in hoger beroep is behandeld. Voor ons als PL is het in ieder geval duidelijk dat het recht aan onze zijde staat: Sapoen en Chitan zijn geen parlementariërs meer. Voor ons is de strijd al gestreden. Het is gewoon een kwestie van tijd rekken”, concludeert de PL-voorzitter. Dit is ook de reden waarom de partij samen met haar oppositiepartners zal blijven protesteren tegen de aanwezigheid van beide personen in het parlement.
De PL zal samen met de VHP en de NPS en diens volksvertegenwoordigers, Barkat Mohabali en Prem Sardjoe, aanwezig zijn, althans vertegenwoordigd zijn bij de behandeling van het hoger beroep maandag. Somohardjo verklaart dat geprobeerd wordt hen te verbieden beslag te leggen op bezittingen van het CHS en het vonnis bij voorbaat uit te voeren. Het hoger beroep wordt behandeld door het Hof van Justitie. Mr. A. Charan zal de kamer presideren.

error: Kopiëren mag niet!