Hofwijks: “Ik neem genoegen als president zijn vertrek aankondigt”

Hofwijks “Ik neem genoegen, met als, de president zijn vertrek aankondigt”. 1De “Wij zijn Moe” beweging is gisteren met de Raad van Vakcentrales in Suriname en andere partijen, die aan de actie van 13 mei hadden meegedaan, wederom aan tafel gegaan om te praten over de te volgen strategieën van hun acties. De acties van We zijn Moe zullen zoals regulier worden voortgezet, échter zal er om betere resultaten te bereiken, met op één lijn staande organisaties worden gewerkt om zodoende ook een krachtiger protest te voeren.
Het blijkt dat vandaag, 23 mei 2016, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een besluit zal nemen over de te verstrekken betalingsbalansondersteuning aan Suriname. In hoeverre er daarna een keerpunt bestaat, is nog onduidelijk. Velen vragen zich dan ook af, wat voor zin het protesteren zal hebben indien het IMF en de regering formeel een overeenkomst zijn aangegaan.
“Wij hebben vanaf het begin van het jaar al gezegd dat de regering naar huis moet. Wij hopen niet dat de mensen van IMF doorgaan met die deal. Ze zullen wel hebben gemerkt dat er ontevredenheid is”, stelt actieleider Hofwijks. Ook is al bekend dat de Nationale Democratische Partij, onder leiding van Desi Bouterse, op zaterdag 28 mei een bijeenkomst organiseert om een terugblik te werpen op het afgelopen jaar, sinds na de verkiezingen van 2015. Hofwijks heeft daar geen boodschap aan. Echter wenst hij wel een actie van de president op die bijeenkomst.
“Als ik de president was, zou ik me schamen. Niet gewoon schamen, maar niemand zou zichzelf ooit in zijn schoenen willen plaatsen. Als het om zijn achterban gaat, zijn die gemakkelijk te paaien met een paar woordjes en grapjes. Daarmee nemen zij genoegen. Ik neem genoegen als de president op die dag zijn vertrek aankondigt”, aldus Hofwijks. Afhangende van de resultaten van de besprekingen tussen de protesterenden zal worden bepaald wat de volgende stappen zullen zijn.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!