Naam pandit Soerjpal Ramjatan verbonden aan school Tamanredjo

Naam Pandit Soerdjpal Ramjatan verbonden aan School te     Tamanredjo1
Naam Pandit Soerdjpal Ramjatan verbonden aan School te     Tamanredjo2LBO Tamanredjo, een instelling voor het lager beroepsonderwijs in het district Commewijne te Tamanredjo, werd gisteren vernoemd naar de 84-jarige pandit Soerjpal Ramjatan. Het is een gemeenteschool, die deel uitmaakt van de Stichting Scholengemeenschap Arya Dewakar. Het komt niet vaak voor dat een persoon in leven zijnde, zo een plechtigheid meemaakt. Voor Arya Dewakar was het ook een geweldig moment, omdat zij een naam van een priester vereeuwigt die bijkans 90% van het huidige korps van priesters verbonden aan Arya Dewakar, heeft opgeleid.
Ramjatan die er ook bij was, vond het een eer om dit te mogen meemaken. Hij maakte dit in bijzijn van zijn kinderen en familieleden mee. De priester heeft zich verdienstelijk gemaakt in de Hindi-leer. Daarnaast is hij ook kleermaker, bakkerijhouder, winkelhouder, ambtenaar en huwelijksambtenaar geweest. Hij heeft binnen de Stichting Arya Dewaker ook verschillende bestuursfuncties bekleed, waaronder ook de functie van de ondervoorzitter.
Voor schooldirecteur Bhawanie Sarwankumar was dit een heugelijk moment. Hij geeft al een aantal jaren leiding aan de school. De school doet het qua prestatie volgens hem goed, gezien zij vorig jaar een slagingspercentage van 88.2%, en een jaar ervoor 90% haalde. In het schooljaar 2012/2013 haalde de school een resultaat van 100% geslaagden. Bhawanie hoopt dat de naam van de school en de verworvenheden van Ramjatan, die aan de kinderen worden voorgehouden, ook zullen bijdragen aan de prestatie van de leerlingen. Deze hoop werd ook uitgesproken door Indersing Gangabisoensingh, de voorzitter van de stichting.

error: Kopiëren mag niet!