WBC treft Robinhood in bekerfinale

De ploeg van WBC heeft haar goede reeks in de tweede ronde van de SVB Hoofdklasse competitie kunnen doortrekken naar de SVB/Assuria Bekercompetitie. In de halve finale won WBC met 5-2 van Excelsior, na bij rust reeds met 2-1 te hebben voorgestaan. Gregory Righters bracht zijn ploeg middels twee doelpunten op een voorsprong in de eerste helft, terwijl Clifton Bona aan de andere kant scoorde voor de ploeg van Excelsior. De ruststand in deze ontmoeting was 2-1 in het voordeel van de ploeg van WBC.
Na de onderbreking trok de ploeg van WBC de wedstrijd naar zich toe. Het was nu de beurt aan Vangelino Sastromedjo om de doelpunten van zijn ploeg voor zijn rekening te nemen. Hij scoorde drie maal voor zijn ploeg in de tweede helft. Twee van de doelpunten van Sastromedjo kwamen uit een strafschop. Excelsior deed wel even iets terug via Wensley Christoph, maar verder dan dit doelpunt kwam men niet meer waardoor WBC de wedstrijd met 5-2 won.
Op zaterdag 21 mei 2016 wordt de bekerfinale gespeeld tussen WBC en Robinhood. De wedstrijd vangt aan om 17.00u en wordt in het Dr.Ir.F.Essedstadion gespeeld. Indien de wedstrijd na de reguliere speeltijd gelijk is zal het worden verlengd met 2x 15 minuten. Is de stand na de verlenging nog gelijk, zullen er vrije trappen worden genomen vanaf de 11 meter stip conform de FIFA-regels.
Na de wedstrijd zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De bekerwinnaar ontvangt het bedrag van SRD 7.500, 1 trofee en 25 stuks medailles. De runner-up krijgt een bedrag van SRD 3000, 1 trofee en 25 stuks medailles. De minst-gepasseerde doelman ontvangt een plakkaat en SRD 500. De topscorer ontvangt een plakkaat en SRD 500. De topscorers op dit moment zijn Gregory Righters (WBC) en Ronald Ida (SNL) met elk 7 goals. Ida is uitgeschakeld, maar Righters heeft nog een wedstrijd om de titel te pakken. De doelman van Robinhood, Claidel Kohinor, is de minst-gepasseerde, met slechts 2 tegentreffers.