Dongo maakt comeback op worstelmat met internationale partij

1 WorstelDe Surinaamse Worstel Federatie (SWF) organiseert op zondag 12 juni 2016 in de Anthony Nesty Sporthal haar jaarlijkse Internationale Worstelgala. Hoewel de economische situatie in het land niet al te rooskleurig is, heeft de SWF met kunst- en vliegwerk toch kunnen bewerkstelligen dat dit toernooi voortgang heeft. Dit jaar zullen in de hoofdpartij tegen elkaar uitkomen de Iraniër Mansour Sedaghet Mogadam en de Surinaamse reus Donovan Dongo.
De Iraniër Mansour woont en werkt in Nederland. Hij is van het kaliber van een zwaargewicht en is niet bang voor geen enkele uitdaging. Mansour is ook Nederlands kampioen geweest in zijn klasse. Dongo, die nog ongeslagen is op de worstelmat in Suriname, is na de nationale kampioenschappen van 2012 gestopt met worstelen. Hij stapte toen over naar het gewichtheffen, waar hij ook de top heeft bereikt. De superzwaargewicht Izri Dongo maakt nu zijn comeback op de worstelmat na bijkans 4 jaar. Hij traint al maanden heel intensief met zijn worstelschool SC Tatami onder leiding van Iwan Muntslag. ‘Als je in Suriname komt vechten tegen Donovan Dongo, dan worstel je niet met de Surinaamse reus, maar met een Surinaams monster’, is de boodschap van Dongo aan Mansour.
Naast de hoofdpartij zijn er een aantal toppartijen met de lokale worstelaars. Van rematches, revanches tot uitdagingen. Het belooft heel spannend te gaan worden. Dit toernooi is het eerste voor dit jaar en daarom zijn de atleten enorm enthousiast om mee te doen.
De kaarten voor dit evenement kosten SRD 25. Voor vrouwen is dat SRD 15 en kinderen tot 10 jaar hebben gratis toegang. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur in de Anthony Nesty Sporthal

error: Kopiëren mag niet!