Politieman betrokken bij zware aanrijding niet aanspreekbaar

Agent van politie Rubin J., te werk gesteld bij de afdeling Centrale Meldkamer van de politie, is dinsdag 17 mei betrokken geweest bij een zware aanrijding tussen twee voertuigen aan de Mr. J. Lachmonstraat. De politie van Flora was ter plekke en trof twee zwaar beschadigde voertuigen aan. De bestuurder van één van de voertuigen, Rubin, lag op de middenberm, terwijl een bijrijder van het andere voertuig op de linkerberm lag.
Rubin en de bijrijder van het ander voertuig werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Rubin is ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care van de ziekeninrichting en is niet aanspreekbaar. De bijrijder is na medische behandeling heengezonden. De bestuurder van het ander voertuig werd overgebracht naar het politiebureau en onderworpen aan een blaastest. Hij blies 285 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram. In het belang van het onderzoek is zijn rijbewijs ingevorderd. Volgens zijn verklaring reed hij met twee bijrijders over de Mr. J. Lachmonstraat en ging richting J.A. Pengelstraat. Bij de doorbraak ter hoogte van Bingo Pizza sloeg Rubin, die vanuit de tegengestelde richting kwam, de Passiebloemstraat in. Hierbij verleende hij geen voorrang aan het verkeer op het andere weggedeelte van de Mr. J. Lachmonstraat, met als gevolg de botsing. De PR-afdeling geeft aan dat getuigen hebben gezien dat Rubin door de slag via de achteruit van het voertuig uit de wagen is geslingerd en op de tussenberm terecht is gekomen. De autobestuurder wiens rijbewijs is ingevorderd, heeft een snijwond bij zijn rechteroog opgelopen. Hij is met een visum per eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp gegaan. Na medische behandeling is hij heengezonden. Het onderzoek wordt door de politie van Flora voortgezet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!