Marketing SLM met bekende Surinamers

SLM gaat marketen met bekende Surinamers
SLM gaat marketen met bekende Surinamers2De Surinaamse Luchtvaart maatschappij (SLM) tracht de Surinaamse identiteit zoveel als mogelijk uit te dragen in haar marketingbeleid. Hiervoor introduceerde de luchtvaartmaatschappij gisteren haar “SLM Ambassadeursprogramma”. Een SLM-ambassadeur is een bekende Surinamer of een persoon van Surinaamse afkomst, die door de SLM is gecontracteerd met het doel de reisbeleving van de SLM-passagier te verhogen. Voor de SLM-passagier wordt dit een primeur, waarbij Surinaams talent en Suriname positief wordt uitgedragen. Vooralsnog zijn gecontracteerd Ronald Snijders (zanger), Cynthia McLeod (schrijfster), Deng boy (Ormskirk & Schroder, stand-up comedy), Manoushka Breeveld (zangeres, actrice), DJ Cat (muzikant), Huan Graanoogst/Pres Juriaantje (stand-up comedy), Nisha Madaran (zangeres), Renzo Tjon A Joe (zwemmer), Anthony Nesty (zwemmer) en Steven Maayen (zanger).
Het programma is volgens Louis Voigt, directeur van SLM, een persoonlijk programma en geeft het Surinaams gevoel weer. “Ik zie om mij heen een hele hoop jeugd, maar ook een heel rijpe dame. Het talent is aanwezig en zichtbaar in het land. Wij als Surinamers zijn niet altijd gewend om iconen en Surinamers die dit land een boost geven, te gebruiken, in het zonnetje te zetten, te bedanken enzovoorts. Dit programma is in het leven geroepen, omdat SLM heeft gemeend om dat wel te doen”, stelt Voigt. Dit programma kan volgens de directeur een toegevoegde waarde geven aan het product dat de SLM levert. Volgens de directeur biedt het programma behalve voordelen voor de SLM ook een alternatief platform voor SLM-ambassadeurs. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. Het is marketing voor de SLM en promotie voor de artiesten.
SLM is met de ambassadeurs contracten aangegaan die strekken van 1 mei 2016 tot 31 maart 2017. In dit tijdsbestek maken de ambassadeurs gebruik van twee gratis tickets van de SLM voor vluchten van Paramaribo-Amsterdam en Paramaribo-Miami en omgekeerd. Aan boord van het vliegtuig hebben passagiers de gelegenheid ‘meet en greets’ te houden met de ambassadeurs. ‘Meet en greet’ houdt in dat men kennis kan maken, foto’s kan schieten, handtekeningen kan afnemen en mogelijk ook een optreden kan van de ambassadeurs mag verwachten. De vluchten met aanwezigheid van ambassadeurs zullen vooraf worden afgekondigd. Hierbij zullen zowel de SLM-kanalen, als de kanalen van de ambassadeurs woorden gebruikt. Het ligt in de bedoeling dat per keer maar 1(één) ambassadeur in de vlucht is.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!