Urgentieprogramma regering komt maar niet naar DNA

Het beloofde urgentieprogramma van de regering is, ondanks gedane beloftes van president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin, nog steeds niet aan De Nationale Assemblee (DNA) ter beschikking gesteld. De assembleeleden Marinus Bee (Abop) en Asiskumar Gajadien (VHP) vroegen wederom via assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons aan de regering waarom het bijkans een maand na de presentatie van het staatshoofd, nog steeds niet gelukt is om deze op schrift op te stellen. Volgens Bee is een crisisbeheersingsplan nu meer dan ooit nodig, aangezien het land nooit eerder in zo een onzekerheid is beland. “Zo een situatie hebben wij nooit meegemaakt onder het bewind van de oud-presidenten Ronald Venetiaan en Jules Wijdenbosch. Ik roep de regering om haast te zetten achter het afronden van het urgentieplan, zodat wij over kunnen gaan tot het debatteren daarover”, stelde hij. Gajadien voerde aan dat hij inmiddels niet eens meer weet welke benaming dit plan precies moet worden gegeven. Uit andere bronnen heeft hij vernomen dat het plan inmiddels naar de Sociaal Economische Raad (SER) is gestuurd. Gajadien benadrukte dat de regering duidelijkheid aan het parlement moet geven over wanneer precies het plan ter beschikking zal worden gesteld aan de volksvertegenwoordiging. Vicepresident Ashwin Adhin had bijkans twee weken geleden zelf in het parlement aangegeven dat het Planbureau het urgentieprogramma uiterlijk binnen een week bij de regering zou indienen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons benadrukte tijdens de openbare vergadering van 10 mei dat zij conform de afspraak regelmatig contact heeft met de regering en begrepen had dat tot uiterlijk vorige week het plan al binnen zou zijn.
FR

error: Kopiëren mag niet!