Politiebureaus zitten al maanden zonder inkt en papier

Het is nu maanden dat de politiebureaus zonder inkt en papier zitten. Onnodig te stellen dat door deze tekorten het politiewerk danig wordt gestagneerd. Er was indertijd een oplossingsmodel bedacht om het werk toch voortgang te laten hebben. Er was onderling afgesproken dat politiefunctionarissen hun processen-verbaal op een memory-stick moesten opslaan en zich daarmee moesten begeven naar een politiepost, die op dat moment nog wel over inkt en papier beschikte. Maar de situatie wordt met de dag erger. Dagblad Suriname heeft in verband met dit probleem gebeld met het kabinet van de korpschef. In verband met de 31ste jaarvergadering van de Association of Caribbean Commissioners of Police (ACCP) is de korpschef momenteel niet bereikbaar. Via social media is bekend geworden dat de politie vanwege het tekort aan brandstof niet meer adequaat kan uitrukken. Personen en zelfs slachtoffers die zich op de post melden, worden met deze antwoorden terug verwezen. Zelfs de afdeling Recherche zit zonder materiaal. Een rechercheur gaf te kennen dat hij papier van huis heeft meegenomen om een proces-verbaal uit te printen, omdat hij het niet op zijn geweten wil hebben dat een verdachte naar huis wordt gestuurd, omdat een proces-verbaal ontbrak. “Hoe lang zal de staat deze aanslag blijven plegen op het verantwoordelijkheidsgevoel van de individuele politieman”, vraagt de rechercheur zich af.

error: Kopiëren mag niet!