Wisselkoers blijft stijgen

De waarde van de SRD blijft verder verminderen ten opzichte van de US dollar. De wisselkoers voor vandaag is vastgesteld op SRD 6.52 voor de verkoop. De opkoopkoers is SRD 6.40. De indicatieve koers voor de euro is SRD 7.36 voor de verkoop. Voor de opkoop van de euro wordt SRD 7.20 betaald. De wisselkoers wordt door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) op basis van de dagelijkse transacties van de algemene banken en de cambio’s, bepaald. De wisselkoers vertoont nog steeds een stijgende lijn. Voor gisteren was de koers voor de USD vastgesteld op SRD 6.48 voor de verkoop, terwijl de euro voor SRD 7,34 te vinden was. De moederbank is ondanks verschillende koersreguleringsmethodes tot nu toe niet in staat geweest de waarde van de SRD terug te brengen. In vergelijking met een jaar terug is de Surinaamse munt met ongeveer 100% gedevalueerd. De vraag naar deviezen is nog steeds groter dan het aanbod.

error: Kopiëren mag niet!