Tehuizen krijgen voedingsmiddelen van Sozavo; nog geen zicht op storting subsidies

De afdeling Opvanginstellingen die valt onder het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is bezig te werken aan een strategie om het probleem met betrekking tot de tehuizen, die niet genoeg voeding hebben, op te lossen. Verschillende tehuizen hebben alarm geluid dat zij vanwege het uitblijven van subsidies niet meer in staat zijn om hun inwoners te voeden. Voor de tehuizen die afhankelijk zijn van subsidies, is er al besloten die te voorzien van voeding. “Wij hebben een strategie uitgestippeld om bepaalde zaken die betrekking hebben op de situatie in orde te krijgen. Als het gaat om subsidie kunnen we daarover niet veel zeggen, omdat wij niet over geld gaan dat moet worden uitgegeven. Het enige wat wij kunnen aanbieden nu is eigenlijk de tehuizen te voorzien van voeding”, geeft het waarnemend hoofd Rebekka Brown – Kortram aan. Vooralsnog heeft het ministerie geen beeld hoeveel tehuizen met ditzelfde probleem zitten, maar er is wel een onderzoek ingesteld. “Onze eerste stap is alvast de tehuizen die een subsidie moeten ontvangen, te voorzien van voeding, zodat ze de periode kunnen overbruggen totdat de subsidie vrijkomt.”
Er zijn momenteel 56 tehuizen die vallen onder het ministerie. Hieronder vallen niet alleen de kindertehuizen, maar ook de bejaardentehuizen en tehuizen voor mensen met een beperking. “We zijn in contact met deze tehuizen en moeten eigenlijk nog een evaluatie maken wie allemaal wat nodig heeft. Er zullen wel tehuizen zijn die misschien nog niet hebben gehoord van ons, maar enkele hebben wel al voeding gehad. Wij zijn dus bij mondjesmaat bezig ze te voorzien. Andere zaken zoals volwassen pampers voor de bejaarden zijn allemaal inbegrepen in de subsidiegelden die men moet krijgen. Maar daaraan kunnen we helaas niet veel doen. We kunnen slechts met de basisgoederen inkomen en dat zijn de eerste levensbehoeften, zodat de mensen geen honger lijden”, aldus Brown.

error: Kopiëren mag niet!