Stutgard zal zich niet laten intimideren door Breeveld

Stutgard zal zich niet laten intimideren door Breeveld 3
Stutgard zal zich niet laten intimideren door Breeveld 1
Stutgard zal zich niet laten intimideren door Breeveld 2Ricky Stutgard, hoofdbestuurslid van de partij voor Democratie voor Ontwikkeling in Eenheid (DOE), zal zich niet laten intimideren door partijvoorzitter Carl Breeveld en de mensen die hem ondersteunen. De politicus zegt geen enkele vrees te hebben uit de partij te worden geroyeerd. “De partij is geen eigendom van Breeveld. Niemand gaat mij onder druk zetten. Ik ben gekozen op een algemene ledenvergadering (alv), dus als zij een probleem hebben met meneer Stutgard, moeten zij het naar de alv brengen. Hier zullen wij zien of de alv ook dezelfde mening is toegedaan.” Stutgard benadrukt dat de partij nu uit de regering moet rennen. “Als Breeveld en zijn vrienden willen blijven en mee willen werken met Bouterse, so be it.” Naar aanleiding van de publieke uitlatingen van de voedseltechnoloog, waarin hij aangeeft dat de partij terstond uit de regering moet stappen, is Stutgard door de partij uitgenodigd om van gedachten te wisselen. Volgens Stutgard, die als lijstduwer 130 stemmen in Paramaribo haalde, gaat het niet om een gesprek met het hoofdbestuur, maar met slechts 4 leden daarvan. De voedseltechnoloog benadrukt dat volgens de statuten de partij 13 hoofdbestuursleden telt. Onder de 4 vermoedt hij dat het gaat om Breeveld en 3 andere leden die ‘op zijn lijn zijn’. De politicus benadrukt dat hij even nog verrassing zal houden of hij ingaat op de uitnodiging of niet. Belangrijk voor hem is dat DOE niet meewerkt aan de verhoging van de stroomtarieven en niet in zee gaat met het IMF.
‘DOE is aan het afbrokkelen’
‘Zoete praatjes, achterbaksheid, zich niet bezighouden met de realiteit en grote mate van hebzucht’, hebben volgens hem gemaakt dat er toch in zee gegaan is met de NDP. “U ziet het nu, DOE is aan het afbrokkelen, we zijn nu deeg zonder zout, alle uitspraken over de 3 K’s (Kennis, Kunde en Karakter), transparantie, eerlijk leiderschap en morele herbewapening waren slechts voer voor de kiezers. Intern werden deze zaken echter niet toegepast”, aldus Stutgard.
Heleboel dingen stiekem gebeurd
Stutgard benadrukt dat ‘een heleboel dingen stiekem, stiekem zijn gebeurd’. Een voorbeeld hiervan is de voordracht van Marlyn Arron – Denz, ondervoorzitter van de partij, om zitting te nemen in de Staatsraad. “Ik ben hoofdbestuurslid en plotseling hoor ik dat de persoon daar is. Er is nooit een interne sollicitatie geweest.” Ook Dave Abeleven, directeur op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), is zonder enige mededeling voorgedragen en benoemd tot directeur. “Dan praat men over eerlijk leiderschap en transparantie. Dan willen wij een beeld naar de gemeenschap toe geven dat wij anders zijn.” De politicus benadrukt dat het een kwalijke zaak is dat een hoofdbestuurslid via andere wegen moet vernemen welke leden op welke positie zijn geaccommodeerd.
Geen kader bij NH
Stutgard benadrukt dat wat NH betreft, de partij nauwelijks kader op het ministerie heeft kunnen onderbrengen. Zo zijn alle directeuren en rvc-leden van parastatalen, die ook onder NH vallen, uit de gelederen van de NDP. “Waar zie je DOE? Alleen bij de staf van NH. Wie zijn het allemaal? Twee economen (Abeleven en Dodson, red.), een geschiedenislerares, een zangeres die niet eens de universiteit heeft afgerond en iemand van de administratie.” Stutgard vindt het erg dat een technisch ministerie als NH geen enkel technocraat met een technische opleiding in de staf heeft. Volgens hem moest de partij juist gevraagd hebben voor ministeries als Sociale Zaken, Onderwijs, Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid, aangezien de partij wel het kader in huis heeft. Indien dat niet lukte, moest DOE net als de Palu karakter tonen en netjes bedanken.
‘Minister Dodson is een joker’
Stutgard geeft aan dat de tegenstrijdige handelingen van NH-minister Reguillio Dodson hem nu tot een joker hebben gemaakt. Dit, omdat hij bij elke actie door hogerhand wordt teruggefloten en steeds vuile werk van de regering moet doen. “Bij de skalians was aangegeven dat de dingen ontmanteld zouden worden. Nu werk je mee om de kreken verder te vervuilen en ‘sooner or later’ worden alle mensen in de gebieden ziek. Ook geen stroomverhoging als EBS niet zou worden doorgelicht. Nu komen zoveel verhogingen. Hoeveel moet ik uiteindelijk in februari 2017 betalen?” Stutgard benadrukt dat hij soms het idee krijgt dat de bewindsman zijn eigen dingen doet. Zo verwijst hij naar de benoeming van Patrick Peneux als president-commissaris bij de EBS. Breeveld was volgens hem ertegen, maar de minister heeft het gewoon doorgedrukt.
“De NDP heeft ons nooit nodig gehad, omdat zij met haar 26 zetels wel in staat was om regeermacht te verwerven. Wij zouden lering van de verkiezingen moeten hebben getrokken door onze interne organisatie beter te ordenen en niet in de regering te gaan waar je in feite een ‘popki’ bent”, aldus Stutgard. DOE zelf betreurt het dat Stutgard via de media oproept dat de partij uit de coalitie moet stappen. Er zijn volgens de partij ook evaluatiemomenten geweest binnen de partij, waarbij Stutgard niet aanwezig was. Het is de krant na herhaaldelijk bellen echter niet gelukt om een reactie van Breeveld los te krijgen.
FR

error: Kopiëren mag niet!