Interreligieuze Raad ook voorstaander gebed voor land

De gemeente Bribi Ministries heeft voor zaterdag een stille verootmoedigingsloop georganiseerd. De bedoeling is dat men ‘al biddend voor land en volk’ naar het Onafhankelijkheidsplein toe zal lopen. De aanleiding is de situatie in het land. De voorzitter van de Interreligieuze Raad Suriname (Iris), Isaak Jammaludin, zegt aan Dagblad Suriname dat “gebed altijd goed is”. “Gebed geeft kracht.” Het is volgens hem goed om hulp te vragen aan de Almachtige om de situatie zodanig te reguleren dat er eenheid en harmonie in de samenleving komt. Door eenheid kunnen zaken weer genormaliseerd worden. Hij benadrukt dat dit niet in een dag zal gebeuren, maar dat het een proces is. “Het zal langzaamaan verbeteren en dit zolang je geloof blijft hebben in de Almachtige. Het is alleen de kracht van de Almachtige die ons kan helpen. Het is goed dat men zich richt tot de Heer.” Jamalludin is niet van mening dat er sprake is van geestelijke achteruitgang in Suriname. Het is volgens hem meer een persoonlijke ervaring die mensen hebben. Doordat ze dit niet naar buiten toe etaleren, kan de indruk ontstaan dat er sprake is van vervaging van normen en waarden. “Ik heb dit tot nu toe, tenminste bij de moslims, niet gemerkt”, zegt Jamalludin. Er zijn volgens hem altijd uitschieters, zij die zich anders gedragen, maar het is “niet de norm en niet kenmerkend”. De toekomst van het geestelijk leven in Suriname ziet hij daarom niet zo somber als sommigen wel beweren dat het is. Hij erkent dat kerkleiders in vergelijking met vroeger nu minder naar buiten toe treden, maar intern is men volgens hem wel actief en doet men heel veel.

error: Kopiëren mag niet!