PCS patiënt loopt schotverwonding op

De geestelijke gestoorde Marcel C. die patiënt is van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) liep op dinsdag 17 mei een schotverwonding op. De politie van Livorno werd gevraagd het PCS bij te staan bij het ophalen van een patiënt. Bij het adres aangekomen begaven de politiemannen zich in de woning met een verantwoordelijke van het PCS voorop. Na het doorzoeken van enkele ruimten werd de patiënt in een kamer aangetroffen. Bij het zien van de politie ging de patiënt te keer en smeet de deur dicht. Een van de wetsdienaren opende na enige tijd de deur en werd toen door Marcel in een hoekje gedreven onder bedreiging van een wiel sok en een scherp voorwerp. De politieman waarschuwde Marcel en greep naar zijn dienstvuistvuurwapen. Marcel negeerde de waarschuwing, waardoor de politieman genoodzaakt was zijn wapen te gebruiken. De patiënt werd geraakt in zijn linkerknie. Hij werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp. Na medische behandeling werd hij verwelkomd in het PCS.

error: Kopiëren mag niet!