Bond en directie Esther Stichting kijken terug naar vruchtbaar gesprek

Het bestuur van de bond bij de Esther Stichting voor ex-leprapatiënten heeft gisteren een onderhoud gehad met de nieuwe waarnemend directeur van de Stichting, Liefda Somo. Vakbondsleider Murwien Leeflang beschrijft dit gesprek met de waarnemend directeur als vruchtbaar. “Het was een heel open gesprek. Een gesprek dat mogelijkheden biedt voor de instelling”, stelt Leeflang. Ook Somo beaamt dat het gesprek met de bond goed is geweest. Zij is blij dat de cultuur van de organisatieal ver gevorderd is. Zij is blij dat er al een bond is, via wie zij gemakkelijker kan communiceren met het personeel van de stichting. “De bond doet voor mij een deel van het werk door met het personeel te zitten”, zegt Somo.
Ook de werknemers bij de stichting proberen volgens Leeflang hardop na te denken over de mogelijkheden voor de stichting wanneer zo meteen de subsidies zullen wegvallen. Somo heeft vooralsnog geen officiële berichtgeving ontvangen van het ministerie van Sociale Zaken over het wegvallen van de subsidies. Echter meent zij dat het goed zou zijn dat de stichting niet volledig afhankelijk is van de Staat. De stichting is heel lang gebleven zonder een directeur. Bij de werknemers hoopte de demotivatie op. De lonen van de werknemers verdienen aandacht en er heerst frustratie op de werkvloer. Al dit soort dingen zijn onder de aandacht van de directeur gebracht.
Het bestuur van de bond heeft zijn visie gegeven aan de waarnemend directeur. Anderzijds is dat ook het geval geweest. “Als dit team heel eerlijk en transparant is tegen elkaar, zal de Esther Stichting binnen korte tijd een ander gezicht hebben”, aldus Leeflang. Somo stelt dat zowel de bond als de directie bijna dezelfde visie eropna houden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!