Twee weggestopt voor negen jaar

Dennis Liesmee en Clayton Asinga zijn elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar met aftrek. Dit vonnis is conform de eis van de vervolgingsambtenaar. Deze verdachten hebben op 18 november 2014, diefstal gepleegd in een woning. Daarbij hadden zij Euro 80.000, SRD 60.000 en UDS 50.000 uit een kluis meegenomen. Behalve de geldbedragen hebben de inbrekers ook sieraden ter waarde van Euro 25.000 buitgemaakt. Als resultaat van het onderzoek dat volgde, zijn de verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachten hebben met het gestolen geld heel wat goederen gekocht. Het Openbaar Ministerie heeft de verdachten naast de diefstal bij nacht ook money laundering ten laste gelegd. De goederen die de verdachten hadden gekocht, namelijk twee auto’s, ijskast, vriezer en nog andere goederen, zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Voor de gepleegde feiten werden de verdachten apart veroordeeld. Voor de diefstal eiste het OM een straf van zes jaar met aftrek en voor money laundering drie jaar. De magistraat heeft beide verdachten conform de eis veroordeeld. Met betrekking tot de in beslag genomen goederen heeft de rechter zulks aan het oordeel van de officier overgelaten. Aan de benadeelde J. adviseerde de rechter om de zaak civielrechtelijk aan te vechten. Advocaat Kries Bhoendie zegt aan Dagblad Suriname dat hij een brief zal richten aan het Openbaar Ministerie om de goederen aan de benadeelde terug te geven, zodat de schade enigszins beperkt wordt. De benadeelde had familie uit Nederland op bezoek en zij hadden ook hun geld in de kluis bewaard. Op die bewuste dag waren zij naar hun buitenhuisje op Reeberg. Toen zij thuis terug kwamen, troffen zij de ravage in de woning aan. Alles was weg.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!