KKF bespreekt energiekwestie met leden

De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) zal donderdag een interne vergadering voor ondernemers, bij de Kamer aangesloten, houden. Dit, om onder andere ook te bespreken wat ter tafel kwam tijdens het onlangs gehouden overleg met de regering ten aanzien van de energietarieven. Volgens KKF-voorzitter Aniel Padarath zullen de verhogingen op de energietarieven inderdaad wel doorgaan, zij het dat hiertoe pas zal worden overgegaan na overleg met de KKF, de rest van het bedrijfsleven en de overige gesprekspartners van de regering. Donderdag zullen de ondernemers hun standpunt in deze moeten bepalen. Het doel van de vergadering is feitelijk in contact te treden met de ondernemers en om van hun feedback te krijgen. Ook zal men zich buigen over wat zij als bedrijven verbruiken en betalen aan energie. Deze informatie zullen de ondernemers vooraf via sms naar de Kamer verzenden. Aan de hand van deze doorgespeelde verbruikstarieven kan worden nagegaan hoeveel de ondernemers precies per KwH betalen en hoeveel ze zouden moeten betalen in de toekomst. Padarath geeft aan dat het overleg met de regering on-going is. Ten aanzien van een eventuele datum voor vervolggesprekken zegt Padarath dat er hiertoe nog geen uitnodiging is ontvangen. De vergadering is niet toegankelijk voor niet-leden benadrukt de KKF-voorzitter.

error: Kopiëren mag niet!