Aannemers willen duidelijkheid omtrent afsluiting weg Bigi Poika

Een belanghebbende binnen de bedrijven die operatief zijn in het gebied West geeft aan dat op donderdag 19 mei in het Multifunctioneel Centrum te Onverwacht, Para, een vergadering belegd zal worden met betrekking tot het besluit van de districtscommissaris Armando Jurel. De dc die ruim twee weken waarneemt in het gebied en overgenomen heeft van dc John de La Fuente, heeft op zijn eerste werkdag de weg naar Bigi Poika afgesloten voor een ieder die boven de 4 ton transporteert. Het gaat om de houtverwerkers, de concessionarissen, de mensen die in de goudsector opereren en andere bedrijven.
De aanleiding van deze meeting is om de last die alle ondernemers ervaren met betrekking tot het besluit van de dc bespreekbaar te maken en te kijken hoe lang de weg gesloten wordt en wat er gedaan kan worden om ervoor te zorgen dat de weg weer opengesteld wordt. Volgens Milton Holder, één der belanghebbenden, is het niet bekend waarom de weg afgesloten is. Er is in geen enkele vorm contact geweest met de aannemers en bedrijven om hen in kennis te stellen van dit besluit. De aannemers zijn gewoon niet op de hoogte van wat er nu gebeurt. De weg is gesloten en er is dus eveneens geen datum doorgegeven wanneer hij weer opengesteld zal worden. Dit brengt de productie van de bedrijven in gevaar. “Als men niets kan transporteren naar de stad komt er geen geld in het laatje.”
“Het is ook heel nadelig voor de arbeiders. Zij hebben ook hun gezinnen. Het niet bekend is wanneer er weer gewerkt zal worden en hoe verder”, vindt Holder. Men wil gewoon weten wat er nu moet gebeuren en wanneer de weg weer opgesteld wordt. Op dit moment is de weg in goede staat. Indien de weg eventueel in deplorabele staat zou verkeren, denkt Holder wel dat men bereid zou zijn een bijdrage te leveren om deze weer op te knappen. “Maar men moet ons wel iets zeggen en concreet aangeven wat men van ons verwacht”, aldus Holder.

error: Kopiëren mag niet!