Dubbel feest op plantage La Prosperite

Dubbel feest op plantage La ProsperiteOp zondag 15 mei werd op feestelijke wijze het 134ste jaar van de koop van plantage La Prosperite herdacht. Tientallen erfgenamen uit de plantage en de stad trokken reeds vroeg naar de kerk te Bersaba, waar het feestprogramma om 10.00 uur startte met een bijzondere kerkdienst, onder leiding van dominee C. Akiemboto. Het hoogtepunt van deze kerkdienst was de feestelijke intrede van zr. Cornelia Pinas als predikant van de gemeente Bersaba. Verschillende vertegenwoordigers van het regionaal bestuur van de EBGS Para, alsook gemeenten uit Para en Paramaribo woonden deze kerkdienst bij. Het was dubbel feest voor de nazaten van La Prosperite, omdat het voor het eerst in de geschiedenis is dat een kind van de plantage als voorganger is aangesteld van de gemeente Bersaba. Vermeldenswaard is ook dat zr. Cornelia Pinas de functie van secretaris bekleedt in het plantagebestuur La Prosperite.
Na de kerkdienst legde de oudste bewoonster van de plantage, de 90-jarige Suzanna Pengel, bloemen bij het monument van de 9 kopers, waarna er felicitatieboodschappen werden uitgesproken door de voorzitter van het plantagebestuur, Elviera Sandie, alsook plantagebewoner Roel Plet. De 134ste herdenking van de koopdag van plantage La Prosperite werd omstreeks 18.00 uur afgesloten met een gezellig samenzijn in de recreatiezaal.

error: Kopiëren mag niet!