Verdachte voorlopig in vrijheid gesteld

Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft maandag de verdachte Roche D. op verzoek van advocaat Harold Belfor voorlopig in vrijheid gesteld. In deze zaak staan vier verdachten terecht in verband met een beroving, welke op 28 april 2015 is gepleegd. Onder bedreiging van een houwer hebben de verdachten de bewoner beroofd van zijn geld en waardevolle goederen. De criminelen waren op zoek naar cocaïne. Zij hadden de informatie dat de benadeelde coke zou hebben bewaard in zijn woning. Het slachtoffer werd tot drie keren toe gekapt. In deze zaak zijn reeds twee verdachten in vrijheid gesteld. Deze zaak is momenteel in de fase van requisitoir en pleidooi beland. Omdat het Openbaar Ministerie nog niet zo ver was, heeft zij de rechter om een kort uitstel gevraagd. De advocaten Belfor en Lobo deden ieder een verzoek tot invrijheidstelling.
De magistraat heeft het verzoek van advocaat Belfor gehonoreerd, omdat de opgelegde straf tegen de verdachte Roche zeer waarschijnlijk niet hoger zal zijn dan de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht. De verdachten hebben reeds een jaar uitgezeten. De magistraat hield rekening met de persoon van de verdachten en de ernst van het feit. De verdachte Roche heeft volgens zijn advocaat niet actief deelgenomen aan de beroving. Er was in ieder geval geen sprake van ‘samen en in vereniging optreden’. Ten aanzien van de verdachte, Djiradjkoemar M., zijn er nog ernstige bezwaren aanwezig vandaar dat de rechter het verzoek van Lobo heeft afgewezen. De verdere behandeling van deze zaak vindt plaats op 6 juni.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!