EBS en Telesur delen netwerken voor service verbetering

Het MOU werd ondertekend door de algemeen directeur van de EBS, dhr. Rabindre Parmessar en Steven Tjitrotaroeno, waarnemend directeur Telesur
Het MOU werd ondertekend door de algemeen directeur van de EBS, dhr. Rabindre Parmessar en Steven Tjitrotaroeno, waarnemend directeur Telesur
De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) en het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) zijn bereid samen te werken om te geraken tot een betere dienstverlening. Het delen van elkaars netwerken, met daarbij de toepassing van nieuwe technologieën, is een van de manieren waarop zowel de service aan de klant, als de eigen bedrijfsvoering geoptimaliseerd kan worden.
Hierbij kan worden gedacht aan FTTC (Fiber To The Curb) en FTTH (Fiber To The Home) technologieën, waarbij breedband datacommunicatiediensten door tussenkomst van de EBS-infrastructuur via Telesur’s glasvezelnetwerk aan de klant zal worden geleverd. Dit zal leiden tot verbeterde breedbanddiensten naar de samenleving toe alsook het uitrollen van Smart Metering en Smart Grid voor het innovatief beheren van de energievoorziening naar de samenleving toe.
Dit voornemen hebben de twee bedrijven vastgelegd in een Memorandum of Understanding (MOU) dat werd getekend op dinsdag 10 mei 2016. Namens de EBS ondertekende de heer Rabindre Parmessar, algemeen directeur, terwijl de heer Steven Tjitrotaroeno, waarnemend directeur van Telesur, namens het telecommunicatiebedrijf de ondertekening deed.
De voordelen van deze samenwerking zijn wederzijds. Voor de EBS betekent dit dat de kwaliteit en capaciteit van het communicatienetwerk tussen de EBS-kantoren en de onderstations verhoogd wordt. Verder wordt het mogelijk om Smart Metering en Smart Grid versneld uit te voeren. Voor Telesur betekent de samenwerking dat zij versneld – en tegen lagere kosten – haar verbeterde breedband netwerk kan uitrollen
Beide bedrijven kijken uit naar de intensievere samenwerking om zodoende de samenleving efficiënter en beter van dienst te zijn.

error: Kopiëren mag niet!