Bewoners Pararacweg en Johanna Adangweg verlost van wateroverlast

Bewoners Pararacweg en Johanna Adangweg  (1)
Bewoners Pararacweg en Johanna Adangweg  (2)
Bewoners Pararacweg en Johanna Adangweg  (3)
Bewoners Pararacweg en Johanna Adangweg  (4)
Bewoners Pararacweg en Johanna Adangweg  (5)Duikers in de Pararacweg en duikers onder de aansluiting van de Johanna Adangweg worden vervangen. Volgens technische rapporten is de kleine omvang van duikers die in inritten en gesloten rioleringen zijn gelegd te klein voor een effectieve doorstroming. De enorme hoeveelheid afvoerwater blijft zitten vanwege de geringe verwerkingscapaciteit en bij grote regenval stroomt het overtollig water de woningen binnen van huishoudens in de Pararacweg en Johanna Adangweg.
S. Main Transport N.V. moet deze werkzaamheden namens het Ministerie van Openbare Werken binnen 20 werkbare dagen uitvoeren. Duikers in 7 prive inritten, 60 meter gesloten rioleringen, 8 meter duikers onder de Johanna Adangweg en 11 meter duikers onder de doorkruizing van de Pararacweg worden vervangen met duikers van grotere omvang met een diameter van rond 100 cm.
De bestaande lozingen worden opgehaald en uitgediepd en de inritten krijgen keringsmuren. Volgens Aniel Ramoutar, vertegenwoordiger van de ondernemer, hebben de eigenaren hiervoor toestemming gegeven, waardoor er geen stagnatie optreedt. Voorlopig zullen houten loopbruggen worden gelegd voor de huishoudens.
De afvoertrenzen in dit gebied moeten het overtollig water uit het Rijsdijkgebied en Lelydorpmijn afvoeren naar de Hoykreek. Met deze aanpak komt er een duurzame oplossing in jarenlange wateroverlast bij huishoudens die tot de enkel water kregen in hun woningen.

error: Kopiëren mag niet!