DRS voorzitter Marica: Regering in wanhoop & DRS hoopt op een volle bak protest manifestatie

Ex-minister en voorzitter van de Partij voor Duurzaam Rechtvaardig Samenleven (DRS), Clifford Marica, heeft na een structurenvergadering van de partij, eerder deze week, zijn bezorgdheid geuit over de steeds grimmiger wordende situatie in het land.
“Alles wijst erop dat deze regering nu in wanhoop bezig is”, zegt de ex-minister van A.T.M. en H.I. “De aantasting van onze beleving in de rechtsstaat, drastische aanpassingen van de stroomtarieven, de devaluatie van onze SRD met bijna 100% en de dreigende onrust en stakingen zijn het resultaat van het onsamenhangend beleid dat gevoerd is vanaf 2010.” Het lenen van geld zal niet mogen baten. In totaal wilt deze regering bijna 3 miljard bij verschillende internationale instellingen gaan lenen om weer te verkwisten, zegt de DRS voorzitter.
Naast de lening van bijna 500 miljoen US dollars van het IMF, heeft de regering nog niet concreet aangegeven wat zal gebeuren met het overige geld dat nog geleend wordt van onder andere de Wereldbank en de Caribbean Development Bank (CDB). De regering zou er goed aan doen deze gelden in de productie sector te besteden, waardoor er banen gecreëerd worden en meer export kan plaatsvinden. Uiteindelijk kan Suriname dan meer verdienen om de lening dan ook daadwerkelijk terug te betalen. Op dit moment heeft het crisisplan van de regering nog niet concreet aangegeven hoe de IMF lening terugbetaald zal worden. De regering lijkt bewust bezig te zijn het volk in het donker te houden en groeperingen tegen elkaar uit te spelen.
“DRS zal daarom elke rechtvaardige actie tegen de voortzetting van het huidig beleid ondersteunen. Alles dat nu plaatsvindt, gebeurd zonder toestemming van het volk.”, zegt ex-minister Marica. “Het volk moet tenminste achter het plan staan als ze dit toch willen doordrukken. Hou dan desnoods een referendum voor goedkeuring van het plan.” 
Tijdens de gehouden structurenvergadering van DRS hebben de structuren massaal aangegeven de protest manifestatie van vrijdag 13 mei te ondersteunen. Ondanks het om een buitenparlementaire politieke partij gaat, geven de structuren aan dat de achteruitgang het hele volk raakt en nu eindelijk een einde hieraan moet komen.
Partij voor Duurzaam & Rechtvaardig Samenleven (DRS)

error: Kopiëren mag niet!