“Actie vandaag gaat onverkort door”

De gezamenlijke actie van de vakbeweging en bedrijfsleven gaat vandaag onverkort door. Dit zeggen Wilgo Valies (BvL) en Dayanand Dwarka (Fal) aan Dagblad Suriname. Beide heren hebben geen boodschap aan de maatregel van de president Desi Bouterse om de verhoging van de stroomtarieven voorlopig aan te houden. Dit is besloten in een beraad gisteravond, waarbij ook aanwezig waren C-47-topman Robby Berenstein en tal van andere organisaties die de actie van vandaag ondersteunen.
“De president heeft niet gesproken over terugdraaiing van de verhoging. Het is gewoon uitstel van executie voor enkele weken’, zegt Dwarka. “De mededeling van de president geeft ons meer motivatie om vandaag door te gaan. Met de mededeling wil Bouterse de opkomst van vandaag beïnvloeden’, geeft Dwarka aan.
Valies geeft aan dat ondanks de mededeling van de president er meer organisaties zich hebben aangesloten bij de groep om vandaag mee te protesteren. ‘De president is niet correct naar de vakbeweging toe. Zo ga je niet om met de werknemersbonden. Als je een mededeling had te doen, zou dat niet via de radio moeten gebeuren. Je had ons kunnen uitnodigen’, geeft Valies aan.
De acties vandaag zijn gepland voor 10.00 uur. Het startpunt is het Kerkplein.

error: Kopiëren mag niet!