Geestelijk gestoorde man verricht vernielingen aan het politiebureau Latour

De geestelijk gestoorde Maikel B. heeft in de vroege ochtend van maandag 9 mei vernielingen verricht aan het politiebureau Latour. De wetsdienaren kregen via de Centrale Meldkamer een dievenmelding op een adres in het ressort. Daar aangekomen verklaarden de bewoners die ook familie van de man zijn, dat Maikel, volgens een beschermingsbevel dat adres niet mag aandoen. Verder gaf een zus aan dat Maikel ook een drugsverslaafde is, die zonder toestemming goederen wegneemt. De verdachte die zich in een wachthuisje in de directe omgeving ophield, werd aangetroffen. Bij het zien van de politie haalde hij een scherp voorwerp tevoorschijn. Het gelukte de politiemannen hem te overrompelen en hem het scherp voorwerp afhandig te maken. Maikel werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau maakte hij amok en kopte tegen het glas van de toegangsdeur, keerde zich in een flits om en kopte weer tegen twee glazendeuren. Het glaswerk van alle drie deuren ging aan diggelen. De verdachte liep daarbij snijverwondingen op aan het hoofd. Door zijn amok gedrag kon de politie hem niet met de pro-wagen afvoeren naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis en schakelde het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) in. Bij aankomst van PCS moest men terug rijden voor het ophalen van een prikje om Maikel tot rust te kunnen brengen. Na het kalmerende prikje werd hij afgevoerd naar PCS. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!