C-47 heeft nooit tot PLO gesproken

Robby Berenstein, voorzitter van Vakcentrale C-47, zei op de laatst gehouden conferentie over de protestmanifestatie van vandaag, dat er ook met bushoudersorganisaties is gesproken, waaronder de Particuliere Lijnbusorganisatie (PLO). Hij is ervan bewust dat de bushouders de capaciteit hebben om enorme druk uit te oefenen op de overheid. Volgens PLO-woordvoerder Edmund Dundas heeft de PLO nooit met C-47 gesproken. “Ik weet niet met welke PLO men heeft gesproken. Misschien is het de Palestijnse organisatie. De PLO distantieert zich van wat er op de persconferentie gezegd is”, stelt Dundas. De bushouders, sympathiserend met de PLO zelf, zien een actie door de PLO niet zitten.
“Het bestuur is nog bezig met onderhandelingen met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme. We kunnen nu niet zomaar de bussen in de garages houden en op straat komen”, stelt een bushouder. Door de PLO-bushouders wordt gesteld dat er waarschijnlijk met Suraj Sahadewlal, trekker van het actiecomité, is gesproken. Sahadewlal zegt dat C-47 hem inderdaad heeft benaderd voor een gesprek. Volgens Sahadewlal is er gesproken over de situatie, waarin de bushouders verkeren. Echter is er naar zijn zeggen concreet aangegeven dat het comité eerst werkt om de interne zaken van de PLO op te lossen, alvorens zich met het breder plaatje bezig te houden. Het comité zal er dus ook niet bij zijn.
Echter benadrukte Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Klein en Middelgrote Ondernemingen in Suriname, dat de bushouders een strategische groep zijn. Die zullen ook nodig zijn bij het vervoeren van de deelnemers aan het protest, vandaar dat er van hen niet wordt verwacht dat zij hun bussen in de garage houden. Hetzelfde principe geldt ook voor de pompstationhouders. Indien die hun pompstations sluiten, kunnen de bussen niet worden ingezet om op het transport in te spelen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!