Bink wil grote pompgemalen voor Commewijne

Assembleelid Ingrid Karta-Bink benadrukte donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat het tijd wordt dat het district Commewijne ook grote pompgemalen krijgt om overtollig water ook bij hoge waterstanden in de rivier af te voeren. Vooral bij de bufferzones moet dat volgens de PL-topper gebeuren. De parlementariër benadrukte dat het bekend is dat het overtollige water pas bij eb via de sluizen kan worden afgevoerd. De pompgemalen zouden hierin een oplossing kunnen brengen. Karta-Bink benadrukte dat door de aanhoudende regens van de afgelopen dagen, het district ook blank staan. De plaatsen als De Hulp, Mariendaal, Tamanredjo, Alkmaar, Marienburg en Zoelen staan blank. Volgens de parlementariër gaat het niet alleen om landbouwgebieden, maar ook om woongebieden. Zij verzocht de ministeries van LVV en OW om de machines in te zetten in het district.
“Wij hadden eens vernomen dat Commewijne ook een machinepark heeft, maar ik heb tot nu toe niet eens een machine gezien die werkzaamheden kan verrichten in het district Commewijne. Er is toentertijd miljoenen van ons afgepikt voor het bouwen van onze mooie dijk en ik verzoek u, laat mij niet horen dat er geen geld is. Laten wij de mensen alstublieft helpen.” Volgens de politica heeft Commewijne wel zeker de potentie om het land tot een voedselschuur te maken.
FR

error: Kopiëren mag niet!