Schotenwisseling aan de Esperanceweg

De penitentiaire ambtenaar (PA), S.M., heeft donderdagochtend omstreeks 03.30 uur schoten gelost op criminelen die zijn erf hadden betreden. Volgens de PA werd zijn wederhelft op dat moment wakker en maakte de ramen van de woning open. Terwijl zij daarmee bezig was, merkte zij drie mannen op, elk met een muts, die het erf betraden. “Zij alarmeerde mij over hetgeen zij zag. Ik pakte mijn dienstwapen en nam poolshoogte. Inderdaad zag ik drie verdachten op mijn inrit. Ik heb eerst een waarschuwingsschot gelost. De criminelen renden weg en van de straat uit hebben zij teruggeschoten. Ze hebben minimaal drie schoten gelost. Ik heb ook geschoten, maar denk dat geen van hen is geraakt”, zegt S.M. De wachter van de school, die ongeveer 400 meters verwijderd van de woning van de PA staat, heeft het drietal tijdens hun vlucht ook opgemerkt. De criminelen zijn via een ‘eigen weg’ het bos ingerend. De politie van Santo Dorp werd hierover gewaarschuwd. De politie trof aldaar een vuistvuurwapen en een T-shirt aan. Er is vooralsnog niemand aangehouden. Het onderzoek duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!