Suriname kan rechtstreeks vliegen naar Amerika

Suriname kan rechtstreeks vliegen naar AmerikaVanuit het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is er een persconferentie belegd rondom de nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van de luchtvaart. Suriname zal nu rechtstreeks vluchten onderhouden naar Amerika. Het proces dat daar vooraf ging, is een heel lange geweest. Een verzoek werd vanaf 8 februari 2016 ingediend aan de PSA. Dankzij gezamenlijke inspanningen van Luchthavenbeheer, de luchtvaartdienst, SLM, Casas en het ministerie is dat nu mogelijk. Ten aanzien van de vluchten zullen deze zeker een spinoff hebben op de samenleving. Er zal gekeken worden hoe Suriname commercieel voordeel hieruit kan halen. Er wordt gelijk gedacht in de richting van de toerismesector. Suriname heeft in dit kader veel te bieden aan toeristen. Alleen moet ervoor gezorgd worden dat de faciliteiten voldoen aan de vraag. In Suriname zijn er activiteiten die er in de wereld nergens anders gehouden worden, zoals de activiteiten rondom de decembermaand of activiteiten bij de Phagwa-viering. Ook hebben wij cultureel bekeken een uniek cultureel architectuur in de binnenstad. Zo zijn er nog meer zaken die toeristisch bekeken interessant zijn. Suriname is heel interessant voor Noord Amerika en vooral voor buitenlandse investeerders. Het zal ok een spinoff hebben op de veiligheid. In dit kader gaat men dus 100% controle moeten uitvoeren. Er zal dus een algehele screening van de bagage plaatsvinden.
Ten aanzien van de vluchten werkt dit vooral voordelig, gezien de tijdsduur. Toeristen die vanuit Amerika kwamen, moesten eerst een tussenstop maken in Trinidad en daar overnachten. Dat zorgde voor veel ongerief. Ook zal een vlucht vanuit Suriname rechtstreeks naar Amerika ongeveer vier en een half uur duren. De SLM is trots om dit te mogen meemaken. PSA heeft formeel aangegeven dat alle veiligheidsvoorschriften in place moeten zijn. De uitdagingen zitten in het leggen van netwerken. Er moet gekeken worden wanneer er met de vluchten begonnen kan worden. Er wordt gemikt om in september/oktober te starten met vluchten.

error: Kopiëren mag niet!