Rechter gaat voorbij aan eis rechterlijk pardon van officier

De 23-jarige Mohamed Banarsi heeft zijn werkgever opgelicht. Hij heeft een bedrag van bijkans UDS 25.283 in een jaar tijd verduisterd. In deze zaak had het Openbaar Ministerie geen straf geëist. Openbare aanklager Bibian Tjin Liep Shie had de rechter gevraagd om de verdachte een rechterlijk pardon te geven. In plaats hiervan heeft kantonrechter Robbert Praag de verdachte ter zake verduistering veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van een jaar. De verdachte is eerder in vrijheid gesteld en heeft reeds een maand in voorarrest gezeten. Dus hij blijft op vrije voeten. Op de zitting legde advocaat Oscar Koulen een aantal stortingsbewijzen over, waaruit blijkt dat de verdachte de werkgever regelmatig terugbetaalt. De rechter gaf aan dat de verdachte het feit niet moet herhalen, want het voorwaardelijk deel van de straf hangt hem nog boven zijn hoofd. Hij dient het verschuldigde bedrag volledig terug te betalen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!