Drugsverkoper veroordeeld tot acht maanden cel

Andwele Goudland kreeg woensdag een straf van 12 maanden waarvan vier voorwaardelijk opgelegd. Behalve de gevangenisstraf moet hij ook een boete van SRD 1000,- betalen anders moet hij hiervoor twee maanden extra in detentie zitten. Op 6 november 2015 was de politie bezig met een onopvallende surveillance. Op een gegeven moment kreeg de politie een wagen in het oog die geparkeerd stond op straat. Deze locatie staat bekend als een drugsverkooppunt. Terwijl de politie naar de wagen toe reed, merkte ze op dat de verdachte Goudland die buiten stond iets in de wagen liet vallen en gelijk daarna is weggerend. De politie heeft de drie mannen die in de wagen zaten aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een andere groep agenten was de verdachte achterna gegaan. Het gelukte de politie om de verdachte Goudland aan te houden. Op hem werden SRD 737.50 SRD en een pit marihuana aangetroffen. De verdachte verklaarde dat hij een gebruiker is. Vanwege gezondheidsreden gebruikt hij het spul. De drie inzittenden verklaarden dat een van de drie vrienden op die bewuste dag jarig was. Hij besloot iets leuks voor zijn vrienden te doen. Hij reed met zijn twee vrienden naar de verdachte die drugs verhandelt. Hij is een vaste klant van de verdachte en koopt vanaf juni 2015 XTC pillen bij Goudland. De verdachte ontkent deze beschuldiging. Hij verklaarde dat de heren hem naar een adres vroegen. Toen hij de politie zag is hij weggerend.
De openbare aanklager Bibian Tjin Liep Shie merkte op dat niet alleen de drie personen die in de wagen zaten hebben aangegeven dat de verdachte een drugsverkoper is, maar ook de agenten gezien hadden dat Goudland iets in de wagen liet vallen. Op basis van deze verklaring achtte het Openbaar Ministerie de gepleegde feiten wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste tegen de verdachte een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast een geldboete van SRD 2500 subsidiair 2 maanden hechtenis en verbeurdverklaring van het geld en onttrekking van de drugs aan het verkeer.
Advocaat Nacatia San A Jong betoogde dat de verdachte bezwaard is door de drie personen. De politie heeft het spul in de auto bij de drie heren aangetroffen. Het kan zijn dat het trio ter eigen verdediging de verdachte hebben bezwaard. De raadsvrouwe verzocht de rechter om een zodanige straf te willen opleggen dat de verdachte heel binnenkort naar huis mag.
De magistraat heeft bij het opleggen van de sanctie rekening gehouden met het feit dat de verdachte een first offender is. Hij week af van de strafeis en legde de verdachte de bovenvermelde straf op namelijk 12 maanden waarvan 4 voorwaardelijk. Goudland komt over twee maanden vrij.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!