Studentenplatform vraagt BvL om onderwijsproces niet te verstoren

De initiatiefnemers van het Landelijke Studentenplatform in Suriname hebben in een open brief aan de voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) gevraagd om niet de dupe te worden van de geplande protestmanifestatie van vrijdag 13 mei. De initiatiefnemers stellen in de open brief dat zij “via de media hebben … vernomen dat de BvL aanstaande vrijdag heeft aangekondigd deel te zullen nemen aan de protestacties, georganiseerd door de Vakcentrale C-47 en Ravaksur”. “Gaarne naderen wij u met het verzoek en tevens doen wij een beroep op u vanwege uw verantwoordelijkheid ten opzichte van de studenten in algemeen, maar in het bijzonder als verantwoordelijke van het lerarenkorps, het daarheen te leiden dat wij de studenten niet wederom geconfronteerd worden met het onderbreken c.q. verstoren van óns onderwijsproces.”
“U weet evenals ons dat dit proces reeds verstoord werd in de maand april 2016, met het gevolg dat wij achterlopen in ons programma. Ter uwer informatie is dit nog niet hersteld en de inhaalperiode nog nimmer aangekondigd. Wij hebben alle begrip voor de lotsverbetering, waarvoor u en uw korps zich beijveren, echter zijn wij er niet mee content dat wij als studenten, die er ook onder lijden, wederom de dupe zullen worden van de door u aangekondigde ondersteuning naar de vakbeweging toe en dus het gelag moeten betalen.”
“Overigens zijn wij evenals u bekend met de gesloten overeenkomst tussen uw organisatie en de overheid, in deze het ministerie waaronder het docentenkorps ressorteert, en nemen gevoeglijk aan dat er dus naar onze mening geen ontevredenheid meer bestaat. Wij verzoeken u daarom dat u ons onderwijsproces blijft ondersteunen en de beschikbare middelen zult inzetten om het beste van de jeugd, de toekomst van morgen, te helpen maken en c.q. te waarborgen. Het zijn wij die van u zullen moeten overnemen en wij kijken op naar uw leiderschap, dat gepaard gaat met de hoogste verantwoordelijkheid, namelijk het medegaranderen van kwalitatief onderwijs.”

error: Kopiëren mag niet!